olej rycynowy z jamajki

Poznaj zastosowanie olejku rycynowego z Jamajki

Jamajski olej rycynowy – co to w zasadzie jest a także czym się różni od standardowego olejku rycynowego, jaki znajdziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, że opłaca się właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy ma dużo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze wykorzystywany jest do wzmacniania i pielęgnacji włosów. Oprócz tego systematycznie jest także wykorzystywany między innymi do buzi jak też rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia czarny olejek rycynowy oraz z jakiego powodu zakupić olejek Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia sposób jego produkcji. Jest on mniej niebezpieczny dla nas oraz nie zatyka porów, co ma duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też skóry. Po drugie jest to wyrób w pełni ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować czarny olej rycynowy na włosy?

W głównej mmierze trzeba nie zapomnieć o systematyczności dlatego że bez tego możemy nie uzyskać oczekiwanych rezultatów albo będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W sieci można odnaleźć wiele pomysłów stosowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu trzeba precyzyjnie zmyć substancję. Olejek powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten idealnie sprawdza się również w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać aby olejek nie dostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować 2-3 razy w tygodniu, żeby po kilku tygodniach zobaczyć satysfakcjonujące wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to częstość użykowania jest przybliżona. Kosmetyk najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i później dokładnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku zlikwidować.